STAŇ SE REPORTÉREM PlzeňTV!

STÁHNĚTE SI APLIKACI

Stáhněte si do svého telefonu aplikaci PlzeňTV a posílejte nám videa do redakce rovnou z ulice. Na rychlosti záleží. Vaše záběry tak mohou objevit na PlzeňTV v hlavních zprávách.

Nyní na Google Play

Nyní na Google Play


NATÁČEJTE VIDEA

Zajímají nás aktuální zpravodajské události. Máme zájem o aktuální dění, vtipné záběry a zajímavé situace. Když zrovna nemáte nápad co točit, sledujte aktuální témata na naší homepage, o která máme zájem.

ZÍSKEJTE DIVÁKY

Nejlepší videa odvysíláme na PlzeňTV a uveřejníme na www.tv.plzen.cz
V případě, že bude Vaše video zajímavé a my jej schválíme, napíšeme k němu článek. Videa uvidí stovky, možná i tisíce lidí. Zařídíme Vám skvělé publikum a pozornost.

Reportér Plzeň TV

Co se děje s mým videem?

Poté, co video odešlete z mobilní aplikace (případně ho nahrajete přes web), je automaticky odesláno do naší redakce. Protože každé video pečlivě prohlížíme, na webu ho najdete až po a odsouhlasení naší redakcí. Redakce si tak vyhrazuje právo nepublikovat videa, která porušují všeobecné obchodní podmínky.


Vaše video se po schválení objeví na webu tv.plzen.cz/zpravodajstvi a pokud jej schválíme, uvidíte ho také v přehledu nejnovějších videí.
Když se nám bude video líbit a bude nám připadat zpravodajsky zajímavé, zveřejníme ho na hlavní stránce tv.plzen.cz/zpravodajstvi. Ta nejlepší videa se dostanou do vysílání.


Nezapomeňte, že kvalita videa hraje svoji roli, ale důležitější je rychlost a to, že jste zrovna u toho, kde se něco děje.


Co mám točit?

Důležité události
Pokud se stanete svědkem nehody, požáru, policejní honičky nebo třeba jiné zajímavé události, natočte to!!! Zajímá nás, jak to vidíte právě Vy.

Počasí
Natočte nám typické i netypické projevy aktuálního počasí a také to, jak na něj reagují lidé ve vašem okolí.

Veselá a vtipná videa
Nečekané, neuvěřitelné, mnohdy až šokující situace, jimiž jste se stali svědky. I to nás zajímá. Neobvyklé situace či bláznivé kousky můžete samozřejmě i vytvářet. Kreativitě se meze nekladou.


Co nemám točit?

V žádném případě nám neposílejte videa obsahující násilí, pornografii či rasistický obsah. Nezajímají nás a budou důvodem ke zrušení Vaší registrace.


Jak má být video dlouhé?
Pokud natáčíte na mobilní telefon a chystáte se video rovnou odeslat k nám do redakce, ideální délka je 3 - 5 minut. Je lepší poslat po sobě několik kratších videí (detaily i celek), než nahrát jedno dlouhé.


Jaký formát má video mít?
Jsme schopni zvládnout většinu populárních video formátů. Patří mezi ně AVI, ASF, QuickTime, Windows Media a MPEG. Pokud má tedy Váš video soubor příponu jako AVI, ASF, MOV, MPEG, MP4, RA nebo RAM, dokážeme ho zpracovat.


Jak mám točit?
Pokuste se vždy pořídit celkový záběr, zároveň se ale nebojte jít co nejblíže centru dění natočit detaily. V redakci si pak záběry sestříháme.


Jaká je maximální velikost souboru?
Maximální délka videa je 5 minut. Maximální velikost souboru je 500 MB.
V případě, že nebudete v době nahrávání videa připojeni na Wi-Fi, telefon se Vás zeptá, zda chcete na Wi-Fi připojení počkat nebo jej nahrát pomocí mobilních dat.

Osobní růst
Zajímáte nás, a proto pro vás chystáme také nejrůznější workshopy i neformální setkání, na kterých si budete moci nejen pohovořit s ostatními kolegy, ale hlavně s profesionálními kameramany, režiséry či redaktory. Budete tak mít jedinečnou příležitost proniknout do televizní branže a tím i do problematiky natáčení.


Kontakt - Iva Brožová
E-mail: brozova@plzen.cz
Tel: +420 739 593 692